Ședință de lucru 2023
16203
post-template-default,single,single-post,postid-16203,single-format-standard,bridge-core-2.8.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-27.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Ședință de lucru 2023

Ședință de lucru 2023

Astăzi, 11 ianuarie 2023, de la ora 11.00, în Sala de ședințe a Primăriei comunei Sânpetru de Câmpie  s-a desfășurat prima ședință de lucru din acest an, în ceea ce privește stadiul implementării proiectului ACUM pentru incluziunea socială în comuna Sânpetru de Câmpie – PN4009.

Întâlnirea a beneficiat de prezența membrilor echipei de implementare din partea promotorului de proiect PP – Primăria comunei Sânpetru de Câmpie, dar și a partenerilor, Școala Gimnazială Sfântul Petru din Sânpetru de Câmpie și Fundația Buckner din Târgu Mureș.

Temele de discuție de astăzi au vizat  situația documentației depuse pentru Raportul intermediar 2, respectiv găsirea de soluții la notificările acestuia și pregătirea documentelor în vederea depunerii Raportului intermediar 3. În plus o parte din cei prezenți au pus o serie de întrebări edificatoare cu privire la anumite documente  ce urmează a fi întocmite în vederea  Componentei de Locuire. Fiecare partener în parte a anunțat măsurile luate ți modul în care activitățile s-au încadrat în termenele propuse, asumate în contract.

Obiectivul general al proiectului:

Dezvoltarea unui model integrat de intervenție sociala prin creșterea gradului de utilizare a serviciilor publice asistență socială pentru un număr de 450 de persoane care fac parte din grupurile dezavantajate principale din mediul rural din localitatea Sânpetru de Câmpie, judetul Mures, prin implementarea unor măsuri de dezvoltare locală în servicii socio-medicale, ocupare, locuire, educatie, care să contribuie la creșterea accesului grupurilor dezavantajate la servicii sociale, precum și la creșterea nivelului de satisfacție a acestor grupuri cu privire la calitatea acestora.

Obiectivele specifice ale proiectului:

Obiectiv 1 – Dezvoltarea si acordarea pe o perioada de 32 de luni a unui pachet de servicii socio-medicale, pentru toate cele 450 de persoane aparținând grupurilor dezavantajate principale din localitatea din mediul rural Sânpetru de Câmpie, județul Mures.

Obiectiv 2 – Dezvoltarea de acțiuni in domeniul locuirii pe o perioada de 24 de luni, prin acțiuni de asistență, suport și acompaniere în vederea reglementării situației locative pentru 150 de gospodarii aparținând grupurilor dezavantajate principale din localitatea din mediul rural Sânpetru de Câmpie, judetul Mures.

Obiectiv 3 – Dezvoltarea pe o perioada de 32 de luni a unui pachet de servicii de dezvoltare a deprinderilor pentru accesarea de locuri de munca pentru 160 de persoane din cele 450 persoane aparținând grupurilor dezavantajate principale din localitatea din mediul rural Sânpetru de Câmpie, județul Mures.

Obiectiv 4 – Sprijinirea procesului de creștere calității procesului educativ pe o perioada de 28 de luni pentru 60 de copii școlari si acordarea de servicii de educație parentală pentru 40 de părinți ai copiilor care provin din grupurile dezavantajate principale din localitatea din mediul rural Sânpetru de Câmpie, județul Mures.