Programe de incluziune socială şi educaţionale în Sânpetru de Campie
15788
post-template-default,single,single-post,postid-15788,single-format-standard,bridge-core-2.8.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-27.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Programe de incluziune socială şi educaţionale în Sânpetru de Campie

Programe de incluziune socială şi educaţionale în Sânpetru de Campie

Sute de locuitori din medii defavorizate din comuna Sânpetru de Câmpie, judeţul Mureş, vor beneficia de programe de incluziune socială, asistenţă medicală, formare profesională, întabularea locuinţelor şi educaţie pentru copii.

Fondurile necesare de circa trei milioane de lei provin din granturi norvegiene şi din SEE.

O treime din beneficiari sunt persoane de etnie romă, iar programele se vor derula pâna la finalul lui 2023.

Partenerii programului sunt şcoala din Sânpetru de Câmpie şi Fundaţia Buckner din Tg. Mureş, spune primarul Spiru Şerban Crăciun:  Acest proiect face ca fiecare individ care este defavorizat să trăiască mai bine şi să aibă şanse de egalitate pe piaţa muncii şi în viaţa cotidiană. Totuşi vorbim de un număr impresionat de beneficiari, 450 de persoane. Până la urmă, un lucru benefic pentru toată comunitatea, inclusiv şcoala care are un rol foarte important în activităţile educaţionale şi în pregătirea generaţiei viitoare.